Välja golfboll

Välja golfbollHur mycket golfbollen påverkar spelet underskattas ibland av vissa, men det är ingen hemlighet att högt kvalitativa golfbollar ger en annan spelupplevelse än de billigare bollarna. Är man ny i golfen kanske det fungerar alldeles utmärkt med billigare bollar, då man prioriterar att öva på själva swingen istället. När man har kommit lite längre i sitt golfspelande kan det dock vara värt att investera i lite mer kvalitativa golfbollar.

Är det stor skillnad mellan billiga och dyra bollar?

Många underskattar detta, men faktum är att bollbanan kan se ganska annorlunda ut med en dyr boll än med en billig. Det här gäller särskilt vid skruvar. Tack vare det yttre laget av uretan spinner bollen betydligt mer än de billigare bollarna, som inte brukar ha det här lagret.

Många golfspelare med erfarenhet menar också att dyrare bollar generellt sett ger en känsla av kraft och kontroll när man slår dem. Billigare bollar kan ha en mer oberäknelig bollbana än de dyrare. Dessutom bör man ha i åtanke att de dyrare bollarna generellt sett håller en högre kvalitet än de billigare. Även om det inte märks särskilt mycket, kan man räkna med en större kontinuitet med de mer kvalitativa bollarna. Mindre kvalitativa bollars egenskaper har tendens att skilja sig mer från boll till boll. Tänk dock på att faktorer som vikt och diameter bestäms av golfreglerna, och inte får skilja sig åt för mycket.

Hur mycket bör jag lägga på golfbollar?

Det här kan vara svårt att ge ett rakt svar på, men generellt kan man säga att du bör lägga så mycket du kan tills du inte längre märker någon skillnad i spelandet. Ju bättre du blir sedan, desto mer troligt är det att du kommer märka av skillnaderna mer. Därför kan det vara bra att gradvis köpa dyrare bollar. Riktigt högkvalitativa golfbollar brukar inte vara en nödvändighet i början av golfkarriären.

Ett tips är att gå in på sidor där du enkelt kan jämföra marknadens golfbollars olika egenskaper och priser. Ett exempel på en sådan sida är Golf-bollar.se.

Vilka är dina svagheter och styrkor?

Olika bollar har olika egenskaper. Har du till exempel problem med att få bollen upp, och sedan ner igen på greenen, bör du ha en boll som spinner mer. Om en av dina svagheter istället är hook med drivern, kanske en golfboll med mindre spinn passar dig bättre. Försök att hitta en boll som kompletterar dina svagheter. När du har hittat detta, är det bra att vara kontinuerlig och försöka hålla sig till samma typ av boll.