Krister Eriksson vill till sista kvalsteget i Spanien

Krister Eriksson har försökt nå det tredje kvalsteget så många gånger att han har tappat räkningen. Förra året lyckades han dock och kom på 137:e plats, vilken gav honom spel i flertalet olika tävlingar på Challengertouren. Nu vill han bli kvar i Spanien för att nå sista kvalsteget i Europatouren. Det här rapporterar NT.

På fredagen inleds ett andra kvalsteg på fyra olika banor, dit Krister är direktkvalificerad. Konkurrensen är dock hård – han kommer att få tävla med ungefär 100 andra spelare om ca 20 platser till det sista kvalsteget i Girona. Krister själv har en bra känsla i magen.

– Formen känns ganska bra. Nu är det bara att fixa det som ska göras, säger han till NT. Krister är dock inte den enda svensken i tävlingen. En annan som kommer försöka slå sig in är Filip Eriksson, som kommer att kvala på en bana vid Taragona. Går man hela vägen kan det bli hela 14 ronder med över 252 hål. De tjugofem bästa i sista kvalsteget kan glädja sig åt ett fullt kort till nästa års Europatour.

Spanien – populärt för golf på vintern

Att Europatouren har sin plats i Spanien är ingen tillfällighet. Under den här tiden på året krävs det att spelandet sker i de lite varmare länderna, där gräset fortfarande växer. Golfsajten www.golfudo.se skriver till exempel att Spanien, Portugal och Thailand är bland de mest populära resmålen när det kommer till golfspelande. Således kan man förstå att Krister Eriksson vill stanna i landet. Inte bara för golfen – men också för det fina vädret kanske?

Europatouren – snabbt om

  • Europatouren anses prestigemässigt vara den näst största turneringen i världen. Detta efter den amerikanska motsvarigheten.
  • 2005 var den totala prissumman 250 miljoner på PGA-touren, och på Europatoren motsvarande 150 miljoner – det vill säga 60 procent.
  • Många av tävlingarna äger rum i Asien, Afrika och Australien.