Spela golf i Dubai

Dubai må ligga mitt i öknen, men här finns det faktiskt alla möjligheter att spela golf. Inte mindre än 10 banor finns i emiratet. Det stabila klimatet och de fina golfbanorna gör att Dubai är det ultimata resmålet för dig som vill spela golf på semestern och behöver du hotell kan du besöka www.hotelldubai.nu. Du kan dessutom kombinera din golfsemester med att upptäcka Dubai och närliggande områden. Här följer en kort presentation av de mest kända golfbanorna i Dubai.

Dubai Creek Golf & Yacht Club


Detta är en golfbana som ligger i anslutning till de centrala delarna av staden. Det gör att det är enkelt att ta sig hit. Golfbanan har vunnit flest utmärkelser av alla golfbanor i Dubai. Här kan du spela 9 eller 18 hål genom att betala grenfee för det antal hål du vill spela. I avgiften ingår även en golfbil samt bollar för uppvärmning på driving rangen. Klubbhuset är bara det en upplevelse i sig då det är 45 meter högt och designat som ett arabiskt segelfartyg.

Emirates Golf Club

Denna golfbana är även den nära staden i sig. Det finns två 18-hålsbanor här, som heter The Majlis och The Faldo. Dessa två slingor är räknat till att vara bland de allra bästa i hela Förenande Arabemiraten och de kommer alltid med på olika topplistor över världens bästa golfbanor. The Majlis är för övrigt den första golfbanan som byggdes i Mellanöstern, 1987. The Faldo har belysning, så att det går att spela på kvällen.

Jumeirah Golf Estates

Denna golfanläggning har hela fyra 18-hålsbanor att välja mellan. Dessa är designade av olika golflegender. Banorna heter Fire, Water, Earth och Wind. Golfbanan Earth är den bana som avslutningen till Race to Dubai alltid spelas på.

Els Club

Detta är en golfbana med 18 hål och banan har en karaktär av en amerikansk ökenbana. Det är även generösa fairways och greenområden som är riktigt utmanande.

The Montgomerie

Detta är en golfbana med 18 hål och där du har skyskraporna i staden som vacker bakgrund. De som ritat denna bana är legenden Colin Montgomerie tillsammans med banarkitekten Desmond Muirhead. I anslutning till banan finns det även ett femstjärnigt hotell, The Adress.

Andra golfbanor i Dubai

Det finns som sagt 10 banor i Dubai och de andra är Al Badia Golf Club, Arabian Ranches Golf Club, Jebel Ali Golf Resort & Spa, The Hyatt Regency Golf Park och The Track Meydan Golf. Det varierar kraftigt i vad det kostar att spela beroende på vad det är för säsong och vilken bana du väljer. Högsäsongen, under vintern, ligger green fee på mellan 1200 till 2500 kronor. Lågsäsongen, under sommaren, är då du kan spela golf billigare, och priset är sänkt med runt 50 % mot högsäsongen. Det går att resa hit på egen hand, eller genom arrangörer som erbjuder en paketerad golfresa där det ingår boende, green fee och mycket mer.